Meggyes-mákos piskóta csokival

2016. március 20., vasárnap · Posted in , , ,

Az alap 4 tojásos piskótareceptemet turbóztam fel kicsit és persze ez dupla adag, nagy tepsihez való. Aki a kicsi tepsit használja, annak a 4 tojásos alap receptet ajánlom.


Hozzávalók:
  • 8 tojás,
  • 40 dkg cukor,
  • 50 dkg liszt,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 200 ml tej,
  • 8 dkg darált mák,
  • 2 kávéskanál vaníliás cukor
  • 2 üveg kimagolt meggy,
  • 5 dkg csokoládé.

A sütőt előmelegítettem.  A tojásokat külön választottam és a fehérjékből kemény habot vertem, majd félretettem.  
A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és mixerrel habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot és apránként a lisztet is, amiben előzőleg elkevertem a sütőport. Hozzáadtam a tejet és csomómentesre kavartam. 
A keményre vert habot óvatosan beleforgattam a tojásos masszába, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. Rászórtam a lecsepegtetett meggyet, majd az apróra vágott csokit és előmelegített sütőben megsütöttem.

Meggyes boci szelet

2016. március 18., péntek · Posted in , , , ,


Hozzávalók:
  • 36 dkg liszt,
  • 32 dkg cukor,
  • 6 evőkanál kakaó,
  • 2 dl tej,
  • 2 dl olaj,
  • 8 tojás,
  • 1 sütőpor. 
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 50 dkg tehéntúró,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 dkg gríz,
  • 1 tojás
  • 2 üveg kimagolt meggy.
A sütőt előmelegítettem. 

A 8 tojást szétválasztottam, a sárgákhoz hozzáadtam a cukrot és habosra kavartam. Hozzáadtam a kakaót, a lisztet, amiben előzőleg elkevertem a sütőport, az olajat, majd a tejet és csomómentesre kavartam. Utána hozzáadtam a kemény habbá vert fehérjéket és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem.

A tehéntúrót egy tálba tettem, hozzáadtam a tojást, a grízt és a cukrot, majd jól elkavartam. Kiskanállal a tepsibe öntött masszába szaggattam, majd rászórtam a lecsepegtetett meggyet. 

Előmelegített sütőbe toltam és lassú tűzön megsütöttem.

Bögrés zabpelyhes keksz dióval

2016. február 22., hétfő · Posted in , ,

Ez egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető recept. A keksz finom és az a jó, hogy nem lehet sokat enni belőle, mert nagyon laktató :)


Hozzávalók:
  • 1 1/2 bögre liszt,
  • 3 bögre zabpehely,  
  • 1,2 bögre cukor,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál só,
  • 20 dkg margarin,
  • 2 tojás,
  • 2 kiskanál vaníliás cukor,
  • 6 - 7 marék durván összetört dió. 
A száraz alapanyagokat a keverőtálba tettem, hozzáadtam a felvert tojásokat és a margarint, majd jól összedolgoztam. Kis diónyi golyókat formáltam a masszából és kicsit lelapítottam őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és előmelegített sütőben megsütöttem.

Hófehérke szelet

2016. január 24., vasárnap · Posted in ,


Hozzávalók a lapokhoz:
  • 60 dkg liszt,
  • 18 dkg vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 2 dkg szalalkáli,
  • ¼ liter tej.
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 liter tej,
  • ¼ kg cukor,
  • 8 evőkanál liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 3 citrom leve.
A tejet megmelegítettem, beletettem a szalalkálit, hagytam felfutni, majd a többi hozzávalóhoz adtam és tésztát gyúrtam belőle. 6 egyenlő részre osztottam és 6 lapot nyújtottam belőle. A tepsi hátára helyezett sütőpapírra tettem és megsütöttem. Vigyázni kell, mert hamar megbarnul és akkor már kemény, tehát akkor kell kivenni, amikor még fehér, nem kezd barnulni.
A krémhez a tejet felfőztem, hozzáadtam a cukrot és 8 evőkanál lisztet és kavarás mellett addig főztem, amíg sűrű krémet kaptam. Kavargatás mellett hagytam kihűlni, majd hozzáadtam a citromok levét és a vajat. Ezzel a krémmel töltöttem meg a lapokat.
24 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok puhuljanak. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral és szeleteljük.

Csőben sült rakott krumpli

2016. január 23., szombat · Posted in


Hozzávalók:
  • héjában főtt krumpli,
  • tojás,
  • tejföl,
  • szecsuáni bors,
  • só,
  • reszelt sajt,
  • 1 evőkanál olaj. 
A krumplit megmostam, enyhén sós vízben megfőztem. Miután kihűlt, meghámoztam és karikára vágtam. A tojásokat keményre főztem és megpucoltam. 
A kerámia tál alját megkentem egy evőkanál olajjal és rétegeztem a hozzávalókat: krumpli, szecsuáni bors, tojás, tejföl, szecsuáni bors és ebben a sorrendben amíg elfogy az alapanyag. A rétegezést krumplival fejeztem be és tetejére reszelt sajtot szórtam. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt a sajt megolvadt a tetején és szép pirosra sült.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.