Hozzávalók:
- 36 dkg liszt,
- 32 dkg cukor,
- 6 evőkanál kakaó,
- 2 dl tej,
- 2 dl olaj,
- 8 tojás,
- 1 sütőpor.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró,
- 20 dkg cukor,
- 5 dkg gríz,
- 1 tojás
- 2 üveg kimagolt meggy.
A sütőt előmelegítettem.
A 8 tojást szétválasztottam, a sárgákhoz hozzáadtam a cukrot és habosra kavartam. Hozzáadtam a kakaót, a lisztet, amiben előzőleg elkevertem a sütőport, az olajat, majd a tejet és csomómentesre kavartam. Utána hozzáadtam a kemény habbá vert fehérjéket és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem.
A tehéntúrót egy tálba tettem, hozzáadtam a tojást, a grízt és a cukrot, majd jól elkavartam. Kiskanállal a tepsibe öntött masszába szaggattam, majd rászórtam a lecsepegtetett meggyet.
Előmelegített sütőbe toltam és lassú tűzön megsütöttem.