Szines omlett

2014. október 13., hétfő · Posted in , , , ,

Ez megint egy olyan terület, ahol a végtelenségig lehet variálni a hozzávalókat. Már sok változatát elkészítettem. Most egy paprikás, oregánós változatot hoztam nektek.  Ehhez sem kell sok tudomány, de azért leírom a receptet :)


Hozzávalók személyenként:
  • 2 tojás, 
  • 3 vékony szelet piros  paprika,
  • 3 vékony szelet zöld  paprika, 
  • egy csipet oregánó,
  • kevés só,
  • kevés olaj. 
A paprikát a forró olajon kicsit megfuttattam, majd ráöntöttem a felvert tojásokat. Ízlés szerint sóztam, megszórtam oreganóval és lefedve megsütöttem. A sült paprika egy különleges ízt kölcsönöz neki. Friss paradicsommal és uborkával tálaltam.

Zabpelyhes szilvás piskóta


Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj,
  • 12 dkg cukor,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg zabpehely,
  • 10 dkg finomliszt,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1,5 dl tej,
  • 35 dkg kimagolt szilva.
A vajat, a tojásokat és a cukrot mixerrel habosra kavartam. A liszthez hozzáadtam a sütőport, a zabpelyhet és kanalanként, kavarás közben hozzáadtam a tojásos masszához. Időnként öntöttem hozzá a tejet is. A kerek sütőformát megvajazott sütőpapírral kibéleltem, beleöntöttem a masszát, majd rátettem a kimagolt szilvát. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütöttem.


Kiváncsi voltam kalóriában mennyit tesz ki az egész, ezért kiszámoltam és fent látható táblázatba feltöltöttem a kapott értékeket. A piskótát 8 részre vágtam.

1 szelet 231,77 kcal
Fehérje 5,8 g
Szénhidrát 36,23 g
Zsír 7 g

Bögrés almás-fahéjas sütemény

2014. augusztus 29., péntek · Posted in , ,

Nem tudom hány almás süti recept van a blogomon, de én hoztam még egyet.


Hozzávalók:
  • 6 egész tojás,
  • 1,5 bögre cukor,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 20 dkg margarin vagy vaj,
  • 3 bögre liszt,
  • 1 ek fahéj,
  • 1/2 tasak sütőpor,
  • 1 kg kockára vágott alma.
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a margarint és addig kavartam, amíg csomómentes nem lett. A többi (száraz) hozzávalót is hozzákavartam szép óvatosan. Majd végül beleforgattam a meghámozott, apró kockára vágott almát.  Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben, lassú tűzön megsütöttem. Egy nagyobb tepsi kell hozzá, mert a kicsi, hagyományos méretű nem elég.

Jó ez a recept, mert nem kell sokat pepecselni vele. Hamar össze lehet dobni a sütit.

Már a Twitteren is

· Posted in

Egészséges Ételek már a Twitteren is követhető. Aki inkább a Twittert kedveli, az ITT megtalál :)


 




Pizzaszósz házilag

2014. augusztus 28., csütörtök · Posted in ,

Szerencsés vagyok, mert az idén nagyon bő lett a paradicsomtermés. Nagyon sok paradicsomlét főztünk be, de lett mellé ketchup és most pizzaszószt is sikerült bőven befőzni. Akár 2 évre is elláttam magam vele.


Nem volt előre megírt receptem. Egyszerűen feltettem a nyers paradicsomlét főni és adagoltam bele amit gondoltam. Majd végül ez lett belőle. 

Hozzávalók:
  • 9 liter nyers paradicsomlé (héj és mag nélkül),
  • 5 nagy fej hagyma ledarálva,
  • 1 marék fokhagyma ledarálva,
  • kb. 1 kg paradicsompaprika, torzsa nélkül, ledarálva, (én 720 ml előre ledinsztelt paprikát használtam)
  • 3 babérlevél,
  • 3 szegfűbors,
  • 5 szegfűszeg,
  • 1/2 kk őrölt szerecsendió,
  • 1/2 kk köménymag,
  • 1 kk őrölt bors,
  • 2,5 ek só,
  • 6 ek cukor,
  • 1/4 kk szalicil.
A paradicsomlét feltettem főni, hozzáadtam az összes többi alapanyagot, kivéve a cukrot és a szalicilt. Néha megkavartam és addig főztem, amíg az általam kívánt sűrűséget el nem érte.  Ekkor hozzáadtam a cukrot, kicsit még főztem, majd levettem a tűzről, hozzáadtam a szalicilt, jól összekavartam, majd üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba hagytam kihűlni.  Tökéletes lesz majd a pizzára, de tésztafélékhez, húsok ízesítésére is lehet használni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.