Fahéjas almadzsem

2015. november 16., hétfő · Posted in , ,

Elkészült a fahéjas változata is az almadzsemnek. Karácsonykor pont jó lesz a fahéjas alma íz :) Igyekezzetek, még el lehet készíteni :)


Hozzávalók:
  • 5 kg alma (bruttó súly),
  • 1 fahéj rúd,
  • 2 kk őrölt fahéj,
  • 6 szem szegfűbors,
  • 45 dkg cukor,
  • kevés szalicil.
Az almákat megmostam, meghámoztam és kivágtam a magházukat. Apróra vágtam őket és kevés vízben feltettem főni. Hozzáadtam a fűszereket és kavargatás mellett addig főztem, amíg az almadarabkák szétfőttek. Ekkor levettem a tűzről, kiszedtem belőle a fűszert, hozzáadtam a szalicilt és beüvegeztem. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.