Szilvadzsem

2015. szeptember 16., szerda · Posted in , ,


Hozzávalók:
  • 3 kg szilva,
  • 1 db fahéj,
  • 5 db szegfűszeg,
  • 5 db szegfűbors,
  • 0,5 kg cukor,
  • 1 kevés szalicil.
A szilvát megmostam, kimagoltam és feltettem főni. Én nem szoktam ledarálni, hagyom úgy, ahogy a kimagoláskor kettéválik. Hozzáadtam a fűszereket és kavargatás mellett főztem kb. 2 órát, amíg megvastagodott. Ekkor hozzáadtam a cukrot, főztem még kb. fél órát, levettem a tűzről, belekavartam a szalicilt,  üvegekbe öntöttem és lekupakoltam. Másnapig száraz dunsztba tettem.

Ebből az adagból nekem 8 öveg dzsemem lett. 

4 Responses to “Szilvadzsem”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.