Meggyes lepény

2015. július 12., vasárnap · Posted in , ,

Egy 32 éve megjelent receptet próbáltam ki ma, ami nagyon finom süteményt eredményezett. Igaz, hogy én ma csak a féladagot készítettem el, de ez nem vesz el az értékéből. 10 perc alatt el lehet készíteni és máris mehet a sütőbe. Eléggé omlós és gyümölcs is van benne bőven, így nem lehet szépen vágni, de az íze kárpótolja a látvány hiányát. A porcukrot róla elhagytam, mert úgy gondolom elég édes és a látványon sem javít, de aki gondolja, megszórhatja nyugodtan.


Hozzávalók:

  • 2 tojás,
  • 10 dkg margarin,
  • 25 dkg cukor,
  • 10 dkg darált dió,
  • 20 dkg liszt,
  • 1 sütőpor,
  • 2 dl tej,
  • ½ kg meggy.

A tojásokat habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet, jól összekeverjük, kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, cseresznyével vagy meggyel sűrűn megrakjuk, és úgy sütjük, akár a piskótatésztát. Ha kihűlt, kockára vágjuk, porcukorral meghintve fogyasztjuk.

Dolgozó Nő – 1983 június

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.