Tavaszi burgonyás ragu főtt sonkával

2015. június 27., szombat · Posted in , , ,


Hozzávalók 4 személyre:
  • 75 dkg közepes nagyságú burgonya,
  • 50 dkg füstölt sonka,
  • 1 csomó leveszöldség,
  • 30 dkg mirelit zöldborsó,
  • 2 közepes fej hagyma,
  • 5 dl sonkalé,
  • 2 dl tejföl (én 15%-ost használtam),
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál főzőmargarin,
  • őrölt bors,
  • só.


A sonkát megmostam és elegendő vízben feltettem főni. A burgonyát meghámoztam, megmostam, hosszában kettévágtam, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig főztem. 

A leveszöldséget megtisztítottam, megmostam és feldaraboltam, majd a burgonyához adtam. Néhány perccel később hozzáadtam a mirelit zöldborsót és a megtisztított hagymát (egészben).

Közben a másik megtisztított hagymát apróra vágtam, a főzőmargarinon üvegesre pároltam, majd meghintettem liszttel. Pár perc pirítás után felöntöttem a sonka főzőlevével és a tejföllel. Sóval, őrölt borssal ízesítettem, végül besűrűsítettem és beleforgattam a lecsöpögtetett zöldséget és az apró és vékony szeletekre vágott sonkát.

2 Responses to “Tavaszi burgonyás ragu főtt sonkával”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.