Burgonya pékné módra

2015. április 23., csütörtök · Posted in


Ezt a receptet Romváry Vilmos - Főszerek könyve-ben találtam és ki is próbáltam. Kicsit változtatnom kellett rajta, mert szalonnát nem szívesen teszek rá és paradicsom helyett házi paradicsomlevet használtam, ugyanis az a paradicsom, amit most kapni lehet, sajnos nagyon eltér attól, amit nyáron vásárolunk, vagy a kertből szedünk.

Nagyon finom lett. Magára is lehet fogyasztani, vagy húsok mellé tálalni. Kiváló!


1 kg karikára vágott nyers burgonyából kizsírozott tűzálló tál aljára rakjunk egy sort. Befedjük karikára vágott vöröshagymával, meghintjük törött borssal, finomra vágott kakukkfűvel és petrezselyemzölddel. Erre ismét egy sor burgonya kerül, addig ismételjük, míg elfogy a burgonya. Tetejét paradicsommal és hajszálvékony füstölt szalonnával borítjuk be. Letakarjuk alufóliával és lassú tűznél puhára sütjük. Mikor a burgonya megpuhult, akkor levesszük róla az alufóliát és hirtelen megpirítjuk.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.