Sült almás fagylalt

2014. február 2., vasárnap · Posted in ,

Ezt a receptet is a  Rai Uno egyik gasztronómiai adásában láttam és nem hagyott nyugodni. Most elkészítettem.


Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 nagy alma (jonatánt használtam, hogy savanylás legyen),
  • kevés cukor (1 kávéskanál),
  • sütőpapír,
  • fagylalt (eperfagyit használtam, hogy kicsit kiemelje az alma savanykás aromáját),
  • díszítésnek bármi, ízlés szerint (én mazsolát és színes cukrot használtam)


Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és szeletekre vágjuk. A kalácsformába egy megvizezett sütőpapírt teszünk, beletesszük az almát, megszórjuk cukorral, majd a tetejére is teszünk egy megvizezett sütőpapírt és behajtogajuk a széleit. 15 – 17 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben.  A megvizezett papír azért kell, hogy ne száradjon ki az alma és a cukor rajta karamellizálódjon.  Utána tálkákra tesszük és fagylaltot teszünk rá, majd díszítjük.


Mennyei ízkombináció. Az édes a savanykással, a puha alma és a savanykás mazsola, egyenesen mennyei!


3 Responses to “Sült almás fagylalt”

  1. De rég ettem fagyit! Azt hittem, a fagyi fog készülni sült almából, de legyen, így is elfogadom:-) De fincsi lehet! Azért a sült almából készült fagyi szeget ütött a fejembe:-)

    VálaszTörlés
  2. Biztos finom, nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.