Zöldséges szemes bab télire

2013. május 1., szerda · Posted in , ,

Hozzávalók:
  • 8 fej hagyma,
  • 8 db zöldpaprika,
  • 2 kg paradicsom,
  • 1 liter friss, fejtett szemes bab,
  • só,
  • kb. 4 dl olaj.
A megtisztított, szeletekre vágott hagymát másfél dl olajban világossárgára pároljuk, a megmosott, megtisztított és hosszúkás szeletekre vágott zöldpaprikát szintén másfél dl olajban világossárgára pároljuk. A paradicsomot megfőzzük és áttörjük. A szemes babot kevés sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A hozzávalókat összekeverjük, 15 percig együtt főzzük, ízlés szerint megsózva. Tiszta száraz, előmelegített üvegekbe töltjük, tetejükre kevés olajat töltünk, lekötjük és 1 órát gőzöljük.

Dolgozó Nő – 1982 július

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.