Paprikás zöldbab kolbásszal

2013. május 3., péntek · Posted in


Hozzávalók:
  • 3 zöldhagyma,
  • kolbász,
  • negyed kg zöldbab,
  • 1 csésze tej,
  • kevés liszt,
  • kevés olaj, 
  • 1 kk pirospaprika,
  • só,
  • 2 babérlevél,
  • 1 kk fűszerecet.
A zöldhagymát apró karikára vágtam és a forró olajon a kolbásszal együtt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a pirospaprikát és felöntöttem vízzel. Hozzáadtam a sót, a zöldbabot, a babérlevelet és puhára főztem. A lisztből és a tejből habarást készítettem, hozzáadtam a zöldbabhoz, hagytam kiforrni, utána levettem a tűzről. Hozzáadtam az ecetet, utána ízesítettem és máris fogyasztható volt.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.